LIVING ROOM – BUILDING K12C (PRIZEWINNER)


LIVING ROOM – BUILDING K12C (PRIZEWINNER)

UZ GENT SALON(4)
4 waiting rooms in radiology and surgery: a) Space, b) Chalet, c) Garden, d) Free.
Concept: transform the waiting rooms, provoke calm amongst the patients such that they feel like they are elsewhere than in a hospital, but leaving them with the choice of where they will seat themselves by only using a part of these rooms (mixed media + video films).
Each of the chosen sections is treated like a cube of colour, playing with the furniture design + videos + texts and images (that are treated as if they are 20 m² in size, thus with clearly evident pixels, leaving the effect of coloured points, when seen from close-up, and, at a distance of 4 metres, a perfectly clear image).
In each room the patient or the visitor may choose between 3 films by different directors (ex: Fellini, Leone, Vinterberg…) + a personal video, all of this in direct relation with the waiting room.